Sommeråpning på
 DNT Telemarks Fjellhytter

Foto: Bjørn Harry Schønhaug

Nå er det ikke lenge til fjellhyttene, Gaustatoppen, Kalhovd og Mogen åpner for sommersesongen!

Gaustatoppen Turisthytte har allerede vært åpen en god stund, men sparker i gang sommeren 23. juni. Mogen Turisthytte åpner dørene fredag 22. juni og Kalhovd Turisthytte lørdag 23. juni. Så da er det bare å finne fram fjellstøvlene, pakke sekken og komme seg til fjells!

Aktiviteter på hyttene på de lokale sommeråpningsdagene

Mogen 22. juni: I år slår Mogen på stortromma og inviterer til jubileumskonsert på åpningsdagen! Det er den unge, lovende folkemusikeren, Rasmus Kjorstad, som tar turen for å underholde. 
Les mer her

Gaustatoppen 23. juni: I år blir selveste Gaustadagen slått sammen med sommeråpninga. Det blir natursti, sang, dans og diktframføring - noe for enhver smak!
Les mer her

Kalhovd 23. juni: Turisthytta inviterer til magisk st.Hans-stemning med spekemat, rømmegrøt, jordbær og viser ved trubadur Ken-Thomas Johansen.
Les mer her

Nasjonal sommeråpningsdag

I resten av landet åpner fjellhyttene 30. juni, og i den anledning vil de aller fleste fjellhyttene gi bort gratis overnatting til besøkende fra 30. juni til 1. juli!

I anledning Den Norske Turistforenings 150 årsjubileum er årets sommeråpningstema er "retro". Alle besøkende oppfordres til å finne fram gamle turklær-skatter! Kalhovd vil premiere beste retro-antrekk og på Gaustatoppen får alle retro-kledde gratis kaffe og blir med i trekningen av gratis overnatting for to personer. I tillegg vil det på Kalhovd bli en gjennomgående markering av 150 års historie.

Les mer om den nasjonale sommeråpninga her.


Vi gleder oss til å feire både lokal og nasjonal sommeråpning med dere!

Gaustatoppen, Kalhovd og Mogen gleder seg til mange blide besøkende, men ber om at alle som ønsker å overnatte forhåndsbooker. Fjellhyttene
Foto: DNT Telemark
Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: DNT Telemark