Turer og aktiviteter avlyst,
hytter stengt

Foto: Karianne Mjelde

Vi trapper opp vår viktigste dugnad for folkehelsa og tar derfor en pause med turer, kurs og aktiviteter. For sikkerheten på fjellet er ubetjente og selvbetjente hytter tilgjengelige.

Turer og aktiviteter

Det er helt nødvendig at vi alle gjør det vi kan for å hindre spredning av koronaviruset. Ut ifra råd fra Folkehelseinstituttet (FHI), har DNT Telemark valgt å avlyse alle turer og aktiviteter fra og med torsdag 12. mars. Dette gjelder alle turer, kurs og arrangementer lokalt og på fjellet. Avgjørelsen gjelder frem til og med 1. mai. Det vil da bli gjort en ny vurdering.

Alle som har meldt seg på turer og kurs i det aktuelle tidsrommet, inkludert turledere, har blitt eller vil bli kontaktet direkte.

Hyttene på fjellet – Vi oppfordrer folk til å ikke besøke våre hytter i fjellet, og heller ta dagsturer alene i trygge nærområder. Dette for å forebygge smitte, og redusere muligheten for krevende redningsaksjoner som legger unødvendig beslag på viktig helsepersonell.

Kalhovd Turisthytte har en ubetjent del, men stenger ned driften av betjent del i perioden torsdag 12. mars til torsdag 1. mai kl. 18:00. Dette er i tråd med regjeringens råd, samt DNTs felles bestemmelser. Den ubetjente delen på Kalhovd (ikke matlager) vil altså være åpen for å ivareta sikkerheten til de som allerede er i fjellet. 

Mogen Turisthytte har ikke selvbetjent eller ubetjent anlegg, holdes stengt.

Gaustatoppen Turisthytte holdes stengt.

Krokan Turisthytte holdes stengt.

De selvbetjente og ubetjente hyttene på fjellet forøvrig er tilgjengelige ved nød. Stikking av løypåer utsettes.

 • Hyttetilsyn og hyttevakter blir informert om rutinene i forbindelse med koronaviruset.
 • Hyttene har oppslag på flere språk.
 • Disse hyttene har fått Antibac. 

Vi ønsker at du som besøkende gjør følgende:

 • Setter deg inn i gjeldende råd og retningslinjer fra FHI, inklusive områder med utbredt spredning. Hvis du har forkjølelsessymptomer, bør du utsette hytteturen for å unngå smittespredning.
 • Tar med deg såpe/Anatibac. Det er Antibac på hyttene, men det kan bli tomt.
 • Følger rådene som henger på hytta om håndhygiene.
 • Unngår å håndhilse på eventuelle andre hyttegjester.
 • Vasker godt etter deg med egnede vaskemidler som du finner på hytta.

Hyttene i nærområdene og kyst

Øitangen, Sildevika, Mule Varde og Stangnes holdes stengt.

Lokallagshytter i nærområdene

I samme periode stenger vi også ned vaffelsalg og aktiviteter på våre hytter i nærområder og langs kysten. Dette gjelder for Fugleleiken og Jambakkmyra.

Når det gjelder lokallagenes ubetjente hytter i marka, stenger vi muligheten for å booke seng/hytte i denne perioden.
Vi anbefaler de som allerede har bestilt seng/hytte i denne perioden om å avvente/utsette turen. Vi ber om forståelse i en vanskelig situasjon, og håper dere vil bestille på nytt på et seinere tidspunkt. Om du har mulighet til å ikke be om refusjon for oppholdet vil vi sette utrolig stor pris på dette. Alt DNT tjener går inn i potten med å opprettholde det unike hytte-, rute- og aktivitetstilbudet over hele landet. 

DNT Telemarks lokallag gjør følgende:

 • Hyttetilsyn blir informert om rutinene i forbindelse med koronaviruset.
 • Hyttene har oppslag om håndhygiene på norsk og engelsk.

Vi ønsker at du som besøkende gjør følgende:

 • Setter deg inn i gjeldende råd og retningslinjer fra FHI, inklusive områder med utbredt spredning. Hvis du har forkjølelsessymptomer, bør du utsette hytteturen for å unngå smittespredning.
 • Tar med deg såpe/Anatibac. 
 • Følger rådene som henger på hytta om håndhygiene.
 • Unngår å håndhilse på eventuelle andre hyttegjester.
 • Vasker godt etter deg med egnede vaskemidler som du finner på hytta.

Hvis du har spørsmål om koronaviruset i forbindelse med besøk på våre DNT-hytter eller deltakelse på våre DNT-turer, kan du kontakte oss på telemark@dnt.no.

Hold deg oppdatert på Folkehelseinstituttets nettside om Koronaviruset.

Vi vil også minne om at naturen fortsatt er døgnåpen, og der er det god plass. Hva med å gå ut på tur på egenhånd? I nærmiljøet kan du lete etter vårtegn, kjenne at sola varmer og puste inn frisk luft. På UT.no finner du mange gode turbeskrivelser. I tillegg anbefaler vi å teste ut appen SjekkUT. Dette er en digital turpostkasse som gir deg mulighet til både å registrere turene du går digitalt, og til å oppdage nye turområder i nærheten av der du bor. 

God tur på egenhånd!

Dra på tur på egenhånd i nærmiljøet, let etter vårtegn og kjenn sola varme.
Dra på tur på egenhånd i nærmiljøet, let etter vårtegn og kjenn sola varme. Foto: Molly Haugan