Nok en annerledespåske

Gaustatoppen Turisthytte holder åpent for dagsbesøk.
Gaustatoppen Turisthytte holder åpent for dagsbesøk. Foto: Lisbeth Syftestad

Dessverre åpner ikke Mogen Turisthytte og Kalhovd Turisthytte som betjente hytter påsken 2021. 

Det er med tungt hjerte at vi må melde at både Mogen og Kalhovd ikke åpner som betjente hytter i påsken i år. Det er trist for vertskapene, men også for alle gjestene som har gledet seg til å ta turen. 

Etter full nedstenging i fjor, hadde vi håpet i det lengste at vertskapene våre kunne ta imot gjester denne påsken, men utviklingen den siste tiden viser dessverre hvor uforutsigbart det muterte viruset er. 

Vi har alltid jobbet med smittevern på hyttene, men da pandemien var et faktum laget vi en felles smittevernplan for hele DNT. De smittetilfellene vi fikk på Fondsbu og Gjevillvasshytta i vinterferien er de første vi har hatt i DNT. Vi har gode rutiner for å stoppe og håndtere smitte, instrukser som er nøye avstemt mot smittefaglig kompetanse, og samarbeider godt med lokale smittevernmyndigheter. Men det viktigste for oss nå er at vi ikke bidrar til å skape unødvendig belastning på beredskapen i fjellet.  

Kalhovd Turisthytte.
Kalhovd Turisthytte. Foto: Marius Dalseg Sætre
Mogen Turisthytte.
Mogen Turisthytte. Foto: Kyle O'Donoghue

Påsken er ikke tapt! 

Selv om Mogen og Kalhovd ikke åpner for betjent overnatting, så finnes det 450 selv- og ubetjente hytter over hele landet! Dette er smittevennlige alternativer til alle de som vil på hyttetur i påsken, og en helt unik mulighet til å komme seg ut på tur. Du kan ta kontakt direkte med Mogen (mogen@dnt.no) og Kalhovd (kalhovd@dnt.no) som vil ha mulighet for selvbetjent overnatting. Hardangervidda skal kvistes som vanlig og det er selvfølgelig også mulig å overnatte i telt for erfarne turgåere.  

Påsketur over Hardangervidda er fortsatt mulig.
Påsketur over Hardangervidda er fortsatt mulig. Foto: Marius Dalseg Sætre

DNT Telemark har fortsatt god kapasitet på Øitangen på Jomfruland, med overnatting i egen sone for hustandsmedlemmer, og Gaustatoppen holder åpent for dagsbesøk.

I tillegg er det fire, koselige ubetjente hytter i Sauheradfjella; FugleleikenFlekkerhytta, Sommerseter og Solumhytta. De tre siste tar gjerne imot deg og din kohort nå i påsken. Her bookes nemlig hver hytte i sin helhet, så dere er sikret å være på hytta alene. Fugleleiken er allerede booket av frivillige vaffelvakter som skal sørge for at alle som er på skitur på Svanstul i påska får en rykende fersk vaffel eller annet påfyll. 

Husk også at om du ikke får reist på tur, så finnes det mange turer rett i nærheten av der du bor. Utforsk dem på vår nærturside og planlegg turen på UT.no.

Nyt påsken langs Kragerøkysten på Øitangen!
Nyt påsken langs Kragerøkysten på Øitangen! Foto: Ruth Ellegård

Å holde de betjente hyttene stengt i påsken er tungt økonomisk for hele DNT. Å fornye medlemskapet ditt, eller å bli medlem, er noe av det du kan gjøre som betyr mest for oss. Da er du med på at vi som frivillig organisasjon kan fortsette å legge til rette for naturopplevelser for alle, hele året.