Påske på Hardangervidda

Foto: Marius Dalseg Sætre

Opplev fantastiske Hardangervidda i påsken med endeløse snødekte vidder og lange, lyse april-dager.

Du bor komfortabelt på de sjarmerende turisthyttene Mogen og Kalhovd, og kan ta korte dagsturer med Kvikk-Lunsj i sekken eller velge å gå fra hytte-til-hytte langs stikkede løyper. 


Etter to år uten påskeåpent, gleder vertskapet på Mogen seg til å endelig kunne invitere til en tradisjonell påskefeiring igjen. Bruk Mogen som en base og nyt dagene med korte skiturer, kakao i solveggen eller påskekrim foran peisen. Det er muligheter for isfiske eller lengere turer på vidda langs kvistet løyper mot Lågaros eller Stordalsbu.


På påskeaften holdes det en festmiddag med en treretters meny. Mogen Turisthytte ligger innerst på Møsvatn og har lenge vært en naturlig innfallsportene til Hardangervidda. På Mogen satses det veldig på lokale råvarer og de jobber tett med lokale bønder og fiskere for å tilbyr en opplevelse utenom det vanlige på en turisthytte. 

Foto: Marius Dalseg Sætre

Også Kalhovd Turisthytte gleder seg utrolig mye til endelig å kunne åpne dørene for en ny vintersesong. Gry Thyrrestrup som ble ansatt som vertinne i 2020 har enda til gode å oppleve en skikkelig vinter på Kalhovd

"Jeg kan kun forestille meg hvor utrolig hyggelig det må være å ta i mot gjester som kommer til oss etter lange dager på ski og kunne glede dem med deilig varm pizza og noe godt i koppen mens ilden knitrer i peisen. Jeg har hørt at det er en hel spesiel steming på Kalhovd på vinteren, og det gleder jeg meg virkelig til å oppleve".

Et påskeopphold på Kalhovd Turisthytte vil gi deg flotte vinteropplevelser! Terrenget rundt hytta er opplagt for lange fjellskiturer, enten man vil gå dagsturer eller viddere inn over vidda.

Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Kyle O'Donoghue

På hytta står vertskapet klar til å servere tradisjonell hjemmelagd mat. Maten er laget for bunn og Kalhovd er "smaken av ekte". Å spise tre-rettersmiddag med utsikt ut over vinterfjellet er noe som bare må oppleves. Tenk deg å sitte i godt selskap, sliten etter en hel dag ute i snøen, og nyte smaken av røkt lammeskank eller Kalhovds hjemmelagde pølser. Vi garanterer at du blir god og mett slik at du er klar for enda en skitur dagen etter.

Det går flere stikkete løyper til og fra Kalhovd som fører hele veien på tvers og rundt Hardangervidda. Neste stopp nordover fra Kalhovd er Mårbu Turisthytte og videre går det over den langstrakte vidda. Vestover går man mot Mogen Turisthytte, herfra kan man fortsette i en rundtur via Lågaros og Rauhelleren. Mulighetene er uendelige. 

Fra Rjukan kan du starte skituren over vidda med Nord-Europas første taubane. Krossobanen tar deg til Gvepseborg der skituren videre til Kalhovd er ca. 3 mil. Fra toppen har du fantastisk utsikt over Gaustatoppen og en langstrakt skitur i et fantastisk vinterlandskap

Hvis Hardangervidda på langs ikke frister denne vinteren, er det heldigvis mulig å oppleve vidda i et noe roligere tempo. På Kalhovd er det tilbud om skutertransport, slik at du kan komme hele veien fram til hytta uten å måtte gå på ski dit. Herfra kan du gå fine dagsturer og nyte vinteren i ro og mag. Ta med hele familien og kos dere med fine dager med kortspill på hytta, kryssord, en god bok og fyr i peisen og selvfølgelig god mat og hyggelig stemning. Uansett om du vil gå langt eller kort kan vi garantere deg at et påskeopphold på Kalhovd vil by på magiske opplevelser! 

Vertskapet på Mogen og Kalhovd gleder seg til å endelig kunne ønske velkommen på hyttene i påska igjen, og kjører en superdeal for DNT-medlemmer. Bo 3 netter, betal for 2! Husk at med vår nye avbestillingsregler har fleksibilitet til å avbestille fire dager før oppholdet kostnadsfritt. Sikre deg en plass nå! 

Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 11. mars 2022