Lokalmat

Mogen Turisthytte ligger innerst på Møsvatn og har lenge vært en naturlig innfallsportene til Hardangervidda. Det er fire mil inn med båt og en krevende logistikk. Vi satser veldig på lokal råvarer og jobber tett med lokal bønder og fiskere for å tilbyr en opplevelse ut av det vanlige på en turisthytte. 

Mogen har en veldig stolt og sammenhengende mat tradisjon som er takket en fastboende dame som heter Ginni Lien. Ginni og man hennes Tore drev Mogen på 80 tallet og Ginni jobbet på kjøkkenet i over 40 år og har delte hennes kunnskap for lokale oppskrifter, sparsom men god og mettende mat for fjellvandrere og et fokus på kreativitet med tilegnelig råvarer. På menyen i dag finns det fortsatt Ginni’s oppskrift for røyekaker med røye fra Møsvatn, opphengt mjølk til dessert og Ginnis rabarbra kake med fjellrabarbra som vokser nedenfor hytta.

Forrett Mogen
Forrett Mogen Foto: Sigrun Seltveit

Lokal mat leverandører inkluderer Halvor Lien som har en fantastisk flokk skotshøylandsfe. Mange mener at høylandsfe var opprinnelig en skandinavisk rase fra vikingtider som etter hvert døde ut i Norge. Hilde Hovden og døttrene hennes fiske røye under issmelting og leverer rundt 150kg røye vært sesong til Mogen. Røkt lammeskank få vi fra Edland i Vinje.

Foto: Mirjam Schade

Vi produserer nesten alt pålegg selv som lammerull, leverpostei, hjemmelagde skinke og diverse syltetøy samt bakst og Hardangeviddas beste pizza bakt i et stein ovn.

Mat konseptet på Mogen er en balanse mellom husmanskost som hører til på fjellet men med den lille ekstra eller nytt vri som løfter retten eller få folk til å tenke nytt eller blir inspirert.

Velkommen til fjells!

Foto: Kyle ODonoghue